Reflexia alebo odraz vlnenia

Vinylové tapety inšpirované prírodou, vrátane stromovej kôry a pieskovca.
Neutrálne odtiene slonoviny, taupe a šedej potlače

Odraz, je zmena smeru šírenia vlnenia pri dopade na prekážku.

Farba akéhokoľvek materiálu, v našom prípade vinylu, je určená jeho vlnovými dĺžkami ktoré absorbuje a tými, ktoré odráža. Materiál má farbu vlnových dĺžok, ktoré odráža. Materiál odrážajúci všetky vlnové dĺžky viditeľného svetla sa javí ako biely. Materiál absorbujúci všetky vlnové dĺžky viditeľného svetla sa javí ako čierny.

Objekt môže odrážať iba vlnové dĺžky, ktoré sú vo svetle, ktoré naň svieti. Pri bielom svetle odráža biely objekt všetky vlnové dĺžky viditeľného svetla a je biely. Ak však na biely kus papiera svietite len červeným svetlom, papier sa javí ako červený, nie biely, pretože iba červené svetlo je k dispozícii na odrážanie.

Stručne povedané, farbu objektu určujú dva faktory: prvý, vlnové dĺžky, ktoré samotný objekt odráža alebo absorbuje, a po druhé, vlnové dĺžky prítomné vo svetle, ktoré svieti na objekt.

Panelové tapety obrazy

TEXAM HOME Made in Italy
PAnelové tapety ako veľkoplošné obrazy

História Texam Home má svoje korene v 80. rokoch. Dôkladná starostlivosť pri manuálnych procesoch a pozornosť pri spracovaní materiálov boli základnými prvkami jeho úspechu.

V roku 2010 získala rodina Salvi so štyridsaťročnými skúsenosťami na talianskom trhu tapiet svoje vlastníctvo a interpretovala filozofiu značky v značne talianskom kľúči. Starostlivosť o detaily, luxusný dizajn, precízne spracovanie a oslava materiálov: v troch slovách, Made in Italy.

Technológie a Inovácie

Umelci a výrobcovia tapiet neustále hľadajú najinovatívnejšie technológie pre ich tvorbu tak, aby sa obraz neskreslil. Vďaka tomu je teraz možné vytvárať tapety na jemných substrátoch, ako je hodváb, vytvárať zmesi tuhých látok a dutín, svetiel a tieňov, textílií a textúr jedinečným spôsobom.

Texam Home sa môže pochváliť závideniahodným know-how v oblasti spracovania materiálov, ktoré v kombinácii s jedinečným štýlom, ktorý ho odlišuje, umožňuje vytvárať rafinované zbierky, ktoré kombinujú kvalitu a estetiku.

Kúpelňové vodeodolné tapety

“Snívali sme o netradičnej textúre našej kúpelne, nikdy by sme nemysleli že to bude grafická tapeta!”

Van Gogh múzeum

Holandskí dizajnéri vytvorili jedinečnú zbierku, v ktorej je zachytená duša obrazov, vrátane nedokonalostí. Tapety sú navrhnuté a reprodukované s opatrnosťou, úctou a láskou. Ak chcete použiť slová majstra: „To, čo sa deje v stave zamilovanosti, sa robí dobre.“ Vincent van Gogh

Vincent van Gogh sa narodil v roku 1853 v Holandsku. Stal sa jednou z najväčších osobností svetového výtvarného umenia. Celkovo vytvoril približne 900 malieb a 1 100 kresieb, z ktorých ale počas života predal iba jeden jediný obraz a to necelý rok pred svojou tragickou smrťou. Údajne, spáchal maliar samovraždu na pšeničnom poli blízko Paríža, kde rád chodieval. Avšak, v roku 2011 vyšla jeho biografia kde autori uviedli, že sa van Gogh v osudný deň nechystal na pole zabiť, ale bol omylom postrelený dvomi chlapcami. Tí ho tam mali chodievať navštevovať a samotný van Gogh ich mal na smrteľnej posteli slovami o samovražde zachrániť pred potrestaním. Až jedenásť rokov po smrti sa preslávil závratnou rýchlosťou, k čomu mu dopomohla najmä výstava v Paríži.